REGISTER
Not now
LOG IN
Forgot the password?
FORGOT PASSWORD
1.Varsta. Acte necesare
Persoana care doreste sa inchirieze si sa conduca un autovehicul trebuie sa aiba varsta minima de 21 ani si sa fie de minim 1 an posesor al unui permis de conducere categoria B. Persoana care doreste sa inchirieze trebuie sa prezinte actul de identitate si permisul de conducere pentru persoanele cu domiciliul in Romania, pasaport si permis de conducere pentru cele cu domiciliul in strainatate. Autovehiculul poate fi condus doar de persoana inscrisa in contract. Pentru prelungirea perioadei de inchiriere este necesara anuntarea proprietarului cu 72 ore inaintea expirarii perioadei de inchiriere, noul tarif si noua perioada de inchiriere urmand a fi trecuta in prezentul contract incheiat intre partile sus numite sau stipulate printr-un act aditional. Nu se accepta prelungirea masinii din banii de garantie!

2. Predarea si returnarea autovehicului
Predarea si returnarea autovehicului se vor face la data, ora si locatia stabilita in contract. Predarea/returnarea se va face fara suprataxa pe raza orasului Iasi, iar pentru alte locatii ( alte orase, aeroporturi) se vor aplica anumite taxe in functie de locatia dorita. Predarea cat si returnarea autovehiculului se va face pe baza unui proces verbal de predare / primire anexat la final in care se va consemna starea generala a autovehiculului in momentul preluarii de catre chirias dar si al predarii de catre acesta la proprietar, dupa expirarea perioadei de inchiriere. Odata cu livrarea autovehiculului, chiriasului i se incredinteaza copii dupa documentele de identificare ale acestuia si anume: talon , RCA , CASCO , rovigneta, un set de chei, dar si factura pentru inchiriere si cea pentru garantie, acestea in original. Autovehiculul este predat in stare buna de functionare, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea autovehiculelor, curat in interior si exterior si cu rezervorul plin. Orice plangere legata de starea masinii trebuie facuta imediat dupa primirea acesteia. Orice plangeri sau alte motivatii ulterioare, ce tin strict de chirias, urmate de dorinta de returnare anticipata a masinii, vor atrage dupa sine retinerea integrala a sumei platite pentru chirie. Chriasul se obliga sa returneze toate documentele ( cu exceptia facturilor) si cheile, in starea in care i-au fost predate de catre proprietar, iar autovehiculul curat in interior si exterior si cu rezervorul plin, in caz contrar el fiind obligat la plata de despagubiri catre proprietar. In cazul unei intarzieri, neanuntate prin telefon, fax, e-mail, mai mare de 3 ore fata de ora stabilita, proprietarul va face plangere penala impotriva chiriasului pentru furt. Folosirea autovehiculului peste termenul de inchiriere fara o aprobare scrisa in acest sens constituie un delict de insusire ilegala a autovehiculului si se sanctioneaza conform Codului Penal Roman, compania rezervandu-si dreptul de a actiona conform legislatiei.

3. Conditii de utilizare a autovehiculului
Chiriasul se obliga in mod irevocabil : - sa respecte toate reglementarile legale in vigoare cu privire la circulatia rutiera si prevederile vamale; sa nu foloseasca autovehiculul pentru desfasurarea in interes personal sau al unor terti de activitati comerciale sau de alta natura si sa nu il subinchirieze; sa nu permita supraincarcarea autovehicului ( nr. de locuri si greutate) peste limitele maxime prevazute in talonul de inmatriculare; sa nu foloseasca autovehiculul la participarea la intreceri, competitii, alte teste auto; sa repare autovehiculul numai intr-un service agreat de proprietar; sa nu paraseasca autovehiculul cu cheile in contact si/sau cu geamurile sau portbagajul deschise; sa nu foloseasca autovehiculul decat in concordanta cu instructiunile si recomandarile producatorului si numai cu destinatia prevazuta in prezentul contract, sa nu conduca autovehiculul decat pe drumurile publice (nationale si judetene), fiind interzisa folosirea acestuia pe drumurile forestiere, in expeditii montane sau pe drumuri neasfaltate; sa nu impinga sau sa tracteze orice vehicul, rulota sau alt obiect; sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice, narcoticelor sau a oricarei alte substante care sa-i afecteze starea de concentrare sau capacitatea de conducere; sa sisteze calatoria si sa anunte imediat reprezentantul companiei in cazul in care remarca aspecte suspecte sau orice alte semne anormale aparute in functionarea masinii, pe parcursul utilizarii autovehiculului, care pot periclita starea masinii sau conditiile de securitate a circulatiei

4. Garantie.Responsabilitate
Pentru autovehiculul inchiriat, chiriasul va depune o garantie in functie de clasa autoturismului, intre 200-400 EUR. Garantia se va restitui la expirarea duratei contractului in conditiile in care chiriasul restituie masina in aceleasi conditii in care a luat-o. Aceasta suma se retine chiriasului in urmatoarele situatii: - in cazul unei daune provocate autovehiculului care atrage dupa sine pierderi in bugetul companiei prin stationarea masinii pe o perioada mare in service - in cazul unei daune, in care nu este prezentat procesul verbal intocmit de politie - in cazul in care dupa o defectiune tehnica sau accident, chiriasul abandoneaza masina - in cazul in care chiriasul nu anunta proprietarului aprinderea unor martori luminosi in bord si continua sa foloseasca masina, punand in pericol siguranta ei tehnica, exploatand-o necorespunzator - in cazul exploatarii cu rea intentie a autovehiculului inchiriat care are ca rezultat deterioarea interiorului autovehiculului, pierderea obiectelor de inventar, avarierea jantelor si a cauciucurilor.